Hjemmelaget burger med digg tilbehør

Jeg har aldri vært noen burgerfan før jeg begynte å lage det selv. Hamburger fra gatekjøkken eller bensinstasjoner har alltid vært oppskrytt i mine øyne. Ved å lage burgeren selv vet du hva du får i deg, og du kan bestemme akkurat hva du vil ha på.

For å lage burger er det ikke mange ingredienser du trenger:
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 egg
1 fedd hvitløk
salt, pepper og muskat

Stamp kjøttdeigen og rør inn egget. Det er ikke nødvendig å bruke egg, men det er et bra bindemiddel dersom kjøttdeigen har vært fryst. Finhakk hvitløken og ha den i sammen med krydderblandingen. Ønsker du mer smak kan du tilsette chili og ekstra løk. Vær obs på saltmengden du bruker.

Burgerne kan stekes i panne eller på bakepapir i stekeovn.

IMG_8009

IMG_8010

Som hamburgerbrød pleier vi å bruke polarbrød laget på havre. De er både mer mettende og smaker bedre enn de vanlige hamburgerbrødene en får kjøpt på butikken. Som tilbehør bruker jeg isbergsalat og andre grønnsaker jeg har liggende.

I stedet for ketchup eller dressing (som jeg ikke liker) har jeg i det siste brukt kremost som jeg smører på brødet. Det gir etter min mening en veldig god smak, som passer godt sammen med både kjøttet og grønnsakene.

IMG_8011

Dig in!

Svare på dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s