Veien til håndstående

Det å stå på hender er en undervurdert øvelse. Det kan komme av flere årsaker som at det er for vanskelig å utføre eller noen synes kanskje det ser litt barnslig og dumt ut?

Jeg begynte selv å øve for ca. 10 dager siden (se video på facebooksiden min), og ja det er vanskelig. Jeg eier ikke balanse, men gir ikke opp. Jeg prøver igjen og igjen. For vil du virkelig oppnå noe, så må du øve.

Jeg merker allerede fremskritt, og klarer nå å stå ganske bra på hode. Det er en fin øvelse å starte med dersom man synes håndstående blir for vanskelig. I tillegg klarer jeg å ha beina værende en bitteliten stund i lufta før de kommer på at tyngdekraften fortsatt eksisterer.

Det å stå på hendene involverer en rekke muskler i hele kroppen. Det blir selvsagt ikke det samme som å ta en styrkeøkt der man kjører musklene helt ut, men det er med på å styrke støttemuskulatur i blant annet skuldre.

Jeg leste et sted at håndstående kan gjøre deg mer glad. Det skyldes at når alt blodet går til hjernen gir det en energigivende og beroligende effekt. I så fall en god grunn til å stå litt på henda når man er stresset eller i dårlig humør. Jeg blir i hvert fall kjempeglad og supergira.

Synes du det er vanskelig å komme i gang kan det være en idé å begynne med å stå på hode som jeg nevnte tidligere. Du kan også stå opp mot en vegg og prøve å ta beina bort fra veggen, og på denne måten øve deg på å stå lenger. Eller om du har en partner som kan hjelpe til med å holde beina dine.

FullSizeRender

Kjempemorro om dere deler videoer eller bilder når dere står på hender. Det kan dere gjøre på min facebookside eller på instagram med #håndstående2015

Svare på dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s