Hjemmelaget granola – som mellommåltid eller dessert!

Granola er kjempefint å bruke sammen med yoghurt eller melk som et lite mellommåltid i løpet av dagen. Det består av nøtter, kjerner og frø som er gode kilder til protein, fiber, essensielle fettsyrer, samt vitaminer og mineraler.

Granola eller müsli er kjempeenkelt å lage, og det er kun fantasien som stopper deg når det kommer til ingredienser du kan bruke. Har søkt litt på nett før jeg bestemte meg for å prøve min egen variant, med ingredienser og smaker jeg synes passer bra sammen.

Jeg bruker følgende:
Hasselnøtter
Valnøtter
Havregryn
Solsikkekjerner
Honning (flytende honning kan også brukes)
Olje

Jeg måler ikke opp hvor mye jeg bruker av hver ingrediens, men tar det litt på øyemål. Blir blandingen for tørr, kan du kjapt varme opp litt ekstra honning.

Bruk de nøttene og frøene du liker best, og tilsett gjerne rosiner eller tørkede bær om du liker det. Nøttene hakkes opp og blandes med frø og havregryn. Varm opp olje og honning på svak varme til honningen er smeltet. Rør deretter sammen med det tørre, og bland godt.

IMG_8192 IMG_8193

Legg blandingen i et tynt lag utover et stekebrett med bakepapir. Stek på ca. 140 grader til det er gyllent. Avkjøles på brett, og oppbevares i en tett boks.

Jeg liker verken tørket frukt eller rosiner, og unngår dette når jeg lager min granola. Til gjengjeld er jeg veldig glad i ferske frukter og bær, og tilsetter dette sammen med yoghurt når jeg skal nyte min granola.

DSC_0802 Her har jeg brukt vaniljeyoghurt og sesongens norske jordbær som tilbehør. Så godt at det kan brukes som dessert!

Svare på dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s