Paradise Hotel er over for i år, nå er spørsmålet hvilken betakaroten en bør velge

Vi er kommet til juni og Paradise Hotel er definitivt over for denne gang. Både tv- og pc-skjermen min florerer av brune kropper. Etter endt sesong, og gjerne mens den pågår reklameres det for ørten betakaroten-produkter.

Tilskudd av betakaroten er en stor snakkis hver vår og det finnes utallige produsenter med ulike pakninger og innhold. Hva er betakaroten og trenger man det egentlig for å bli brun?

Betakaroten er et gult fargestoff som finnes i fargerike frukter og grønnsaker, f.eks paprika, gulrøtter og søtpotet. Det er en antioksidant (som begrenser oksidativt stress, som igjen kan føre til sykdom). Betakaroten kan omdannes til vitamin A i kroppen, og er derfor også et provitamin.

Spiser man store mengder betakaroten vil huden farges, men det er først og fremst en gulfarge man vil oppnå. Grunnen til dette er at overskuddet lagres i underhudsfettet. Hvorfor mange mener de får en sterkere brunfarge ved bruk av betakaroten vet jeg ikke, men det kan tenkes at den gule basen har noe med saken å gjøre.

Jeg anbefaler å spare pengene du bruker på kosttilskudd, og heller kjøpe en pose gulrøtter for en tier. Det er solen som gjør deg brun, ikke pillene.

Sliter du derimot med soleksem, kan tilskudd av betakaroten kanskje være redningen. Men rådfør deg med lege først.


Jeg er ikke i tvil om hva jeg ville valgt!                                                                 
Bilder: google

 

Svare på dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s